Komora przechowalnicza zewnętrzna

Komora chłodnicza zewnętrzna montowana jest w sytuacji, gdy brakuje miejsca wewnątrz budynku. Chłodnia zewnętrzna dedykowana do restauracji, hotelu, cateringu dietetycznego, banku żywności, stacji benzynowej, zakładów przetwórstwa spożywczego.

Zewnętrzna komora chłodnicza przechowalnicza w całości projektowana i produkowana przez naszą firmę. Dodatkowo świadczymy usługi montażu i serwisu naszych urządzeń.

Zachęcamy do zapoznania się z przykładową realizacją komory chłodniczej zewnętrznej.

Wyposażenie:

– płyta warstwowa PIR o grubości 100 mm o profilu liniowym, RAL 9010

– stalowa konstrukcja umożliwiająca przestawienie komory za pomocą wózka widłowego

– izolowana podłoga zakończona blachą ryflowaną

– narożniki wewnętrzne wykonane z PVC

– drzwi chłodnicze: rozwieralne jednoskrzydłowe o świetle przejścia 800×2000 mm  (kierunek otwierania drzwi do potwierdzenia)

– kurtyna paskowa z folii PVC

– oświetlenie sufitowe jednopunktowe z czujką ruchu

– odpływ skroplin z chłodnicy poprowadzony grawitacyjnie na zewnątrz komory

– sterowanie dostosowane do HACCP, dźwiękowy i wizualny wskaźnik przekroczenia temperatury, sterownik umożliwiający zdjęcie raportu temperatur i połączenie sygnałowe z BMS

–jednofazowy agregat chłodniczy produkcji Cool Craft

– instalacja chłodnicza z obniżonym napełnieniem czynnikiem chłodniczym dzięki zastosowaniu kapilary

– zakres pracy od 0 oC do 6 oC.

 

Wyposażenie dodatkowe:

– obudowa agregatu

– rozwiązania energooszczędne: odszranianie gorącymi gazami, energooszczędne wentylatory

– ekologiczna instalacja pracująca na naturalnym czynniku chłodniczym propanie R290

– system modułowych regałów

– stalowa podstawa umożliwiająca regulację poziomu ustawienia

 

Termin realizacji: 3-4 tygodnie robocze

Termin dostawy i podłączenia ustalany indywidualnie

Zapytanie ofertowe

Niezwłocznie po wpłynięciu do nas zapytania zostanie przygotowana dla Państwa oferta wraz ze szczegółową wyceną.