Komory chłodnicze dla pracowni cukierniczej w Warszawie
Zrealizowaliśmy dwie chłodnie wewnętrzne dla pracowni cukierniczej w Warszawie.
Pierwsza komora chłodnicza o wymiarach 3,5 x 2,05 x 2,50 m na wyroby gotowe. Chłodnia posiada dwie pary drzwi, aby był do niej łatwy dostęp z obu stron lokalu.
Druga komora chłodnicza o wymiarach 4,00 x 2,00 x 2,50 m będzie służyć do przechowywania dostaw produktów.
Komory zaprojektowaliśmy, aby utrzymywały wewnątrz temperaturę w przedziale 0-6°C.
Na wejściu do każdej komory zamontowaliśmy kurtyny paskowe ograniczające napływ ciepła z zewnątrz.
Komory działają na czynniku R452A. W celu odszraniania chłodnic wykorzystywana będzie instalacja odszraniania gorącymi gazami.
Agregaty skraplające naszej marki Cool Craft zamontowaliśmy na zewnątrz budynku. Oba urządzenia zostały ukryte pod estetycznymi obudowami.