Komora chłodnicza do przechowywania owoców morza
Ryby i owoce morza bardzo szybko tracą świeżość w środowisku o podwyższonej temperaturze, dlatego też bardzo ważne jest przechowywanie ich w możliwie niskiej temperaturze. Najlepiej, by by w przypadku świeżych produktów były to temperatury z przedziału między –2 a 2°C. Takie warunki najłatwiej uzyskać w specjalnie zaprojektowanej komorze chłodniczej.
Chłodnia dla lokalu specjalizującego się w sprzedaży owoców morza
W zeszłym miesiącu mieliśmy przyjemność dostarczyć komorę chłodniczą do nowo otwierającego się lokalu specjalizującego się w sprzedaży owoców morza. Chłodnię o wymiarach zewnętrznych 2,55m x 1,6m przystosowaliśmy do przechowywania kawioru, w którym bar będzie się specjalizować.
Przy drzwiach do komory zamontowaliśmy panel sterujący, umożliwiający stały podgląd temperatury oraz korektę nastaw.
Instalacja chłodnicza
Agregat chłodniczy Cool Craft zamontowaliśmy w garażu budynku, w odległości 30 metrów od komory. Dzięki temu chłodnia będzie prawidłowo pracować niezależnie od temperatur wewnątrz zaplecza lokalu, a klient nie będzie musiał martwić się o odprowadzanie zysków ciepła generowanych przez instalację chłodniczą.
Komorę dodatkowo wyposażyliśmy w regały systemowe Optima. Dzięki nim będzie możliwe jak najlepsze zagospodarowanie dostępnej przestrzeni w chłodni.