Realizacja chłodnio-mroźni zewnętrznej
Dostarczyliśmy dla restauracji Babskie Jadło nowoczesną i energooszczędną komorę chłodniczą i mroźniczą zbudowaną na solidnej, ocynkowanej stalowej ramie zapewniającej trwałość oraz wysoką odporność na warunki eksploatacyjne.
Komora została podzielona na dwie sekcje:
- Chłodnię o wymiarach wewnętrznych 2,2×2,7×2,3m, utrzymującą temperaturę 2-6°C.
- Mroźnię o wymiarach wewnętrznych 2,2×1,5×2,3m, pracującą w temperaturze -18°C.
Obie komory pracują na naturalnym czynniku chłodniczym R290 (propan). Komory zostały wyposażone w szybki i energooszczędny system odszraniania gorącymi gazami. Dodatkowo nasze komory zostały wyposażone w system zdalnego monitoringu zapewniający podgląd oraz zdalne modyfikowanie parametrów pracy komory. Ponadto nasz system umożliwia tworzenie wykresów pracy komory w ciągu ostatnich dni.
Dla obu komór zostało doprowadzone wspólne zasilanie 400V 3~ z wygodnym podłączeniem poprzez wtyczkę 16A na długim przewodzie 5m. Pomimo wspólnego zasilania każda komora posiada niezależną skrzynię elektryczną z zestawem zabezpieczeń oraz oddzielnym sterownikiem.
W komorze zastosowane zostały samodomykacze drzwi oraz zestaw regałów systemowych przystosowanych do przechowywania produktów żywnościowych w warunkach do -40°C. Regały wypełniają każdą dostępną wolną przestrzeń w komorze zapewniając efektywne przechowywanie żywności przy zachowaniu najwyższych standardów sanitarnych.